Set Jeragat M4 Set Jeragat Homeopathy


Set Jeragat M4

 

 

Set M4 – RM180 penghantaran adalah percuma bagi pembelian di Malaysia sahaja

Set Jeragat M4 terdiri daripada Sepia 200, Melasma Free, Carmino Complexion Cream (CCC) dan Carmino Complexion Soap (CCS). Gandingan mantap untuk dalaman dan luaran.

Empat bulan lepas saya telah menerima satu pesanan Whatsapp yang meminta saya cadangkan remedi paling “power” untuk mengatasi masalah jeragatnya yang berulang-ulang walaupun telah melakukan rawatan laser. Duit dah melayang 3-4 ribu tetapi duka kembali mengundang setelah beberapa bulan selepas itu.

Mukanya akan menjadi merah-kemerahan apabila dia berjemur agak lama dibawah panas matahari. Di Malaysia suhu 34-36 celcius yang boleh dikatakan sangat panas telah membakar wajahnya yang telah hilang lapisan atas kulit yang sepatutnya menjadi pelindung sinar UV akibat rawatan laser. Keluar masuk SPA untuk melakukan rawatan facial itu adalah rutin mingguan beliau.

Berbalik kepada remedi power yang beliau minta saya cadangkan. Remedi itu tidak lain tidak bukan Sepia 200 dan Melasma Free yang diambil secara berselang satu hari (kertas cara makan disediakan). Dari luar CCC dan CCS membantu untuk memberi nutrisi ke kulit dengan khasiat bunga-bungaan seperti Calendula, Echinacea, Mahonia dan di tambah dengan khasiat Almond milk sebagai bahan natural yang bertindak sebagai agen mencerahkan kulit.

CCC dan CCS bukan produk kosmetik!. CCC dan CCS adalah produk herba homeobotanical yang bebas dari bahan kosmetik seperti hydroquinone, paraben atau benzoic peroxide.

Setelah lebih 4 bulan, puan tersebut merasa lebih yakin untuk berada dibawah panas matahari kerana kulit mukanya tidak akan menjadi merah kemerahan selepas 10-20 minit berjemur dibawah terik matahari. Ini menunjukkan Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca ( Pada bulan ketiga beliau mula mengambil Fragaria Vesca) telah berjaya membina sel-sel kulit baru menggantikan sel kulit yang dilaser sebelum ini.

Pada pandangan dan pengalaman sebelum ini gabungan “power” untuk mengatasi masalah jeragat ialah SEPIA 200, MELASMA FREE dan FRAGARIA VESCA. Tetapi biasalah kadang-kadang bajet menjadi penghalang 🙂

set_SMFcream

 

Set Penuh SMFCream berharga RM250 penghantaran adalah percuma ke seluruh Malaysia sahaja

Untuk makluman – Sepia 200, Melasma Free, CCC dan CCS boleh bertahan lebih kurang untuk 2 bulan, kecuali Fragaria Vesca hanya bertahan untuk sebulan. Fragaria Vesca berharga RM80 sebotol. Walaubagaimana pun bagi pembeli yang repeat order hanya RM65 dan RM70 bagi Sabah & Sarawak.

Untuk mendapat harga diskaun sila LIKE page Facebook kami

Cara mengguna CCC dan CCS

Set Carmino Carmino Complexion Cream (CCC) dan Sabun Carmino Complexion Soap (CCS) , membersih, menggebu, mencerahkan dan mencantikkan kulit dengan bahan natural. Set ini berasaskan produk homeobotanical (herba homeopathy) ianya bukan produk kosmetik .

Cara mengguna set ini:

Memandangkan krim ini ialah krim herba dan bukannya kosmetik (krim ini bebas dari hydroquinone dan paraben atau benzoixc peroxide) ianya hanya sesuai digunakan pada sebelah malam atau sewaktu berada di rumah.

Jika anda mempunyai pori yang terbuka, anda hendaklah mencuci muka sebelum tidur dengan tuala atau tisu yang bersih. Ini ialah kerana cuaca panas dan lembab di Malaysia menyebabkan kita berpeluh walaupun berada didalam bilik yang berhawa dingin ,

Cara sapuan : Selepas mencuci muka mengguna sabun CCS, ambil krim dengan kadar yang nipis sahaja. Sapu ke seluruh wajah dengan 2 jari dan memutarkan-mutarkan ikut putaran jam sehingga krim meresap ke kulit. ( cara ini juga diguna untuk kesemua krim)

Krim ini boleh digunakan 2-3x didalam 1 minggu, sabun boleh digunakan setiap hari mengikut kesesuaian kulit anda.

Sebelum tidur : hendaklah mencuci muka , mengguna air suam pada awalnya dan dibilas dengan air biasa selepas itu (air mineral lagi bagus)

Insya Allah kulit muka anda akan kelihatan lebih gebu, lembut, cerah dan bersih selepas 30 hari. CCC dan CCS sangat sesuai untuk digandingkan dengan set jeragat

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s