Ubat Jeragat Homeopathy Bukan Temberang


Testimoni Set Jeragat Homeopathy

Testimoni ini ikhlas bukan testimoni yang dibeli atau dirancang, selepas 14 hari mengamalkan Sepia 200 dan Melasma Free (  sabun Merrygold serta Jus Manna Bio Plus yang sangat membantu menambah baik proses mencantikkan kulit)

Testimoni Jeragat Pudar Selepas 14 Hari

Testimoni Jeragat Pudar Selepas 14 Hari

 

Ubat jeragat? Bagi pengamal homeopathy kami tidak menggunakan perkataan “ubat” kerana homeopathy bukanlah ubat. Lebih sesuai disebut sebagai “remedi” kerana penyediaan remedi homeopathy adalah dari sumber alam semulajadi. Remedi homeopathy boleh dikatakan hampir tidak mempunyai kesan yang bahaya dan tidak ada dos yang boleh menyebabkan keguguran bagi ibu-ibu mengandung atau memberi kesan merbahaya kepada bayi yang dikandung.

Pembeli ini dengan sukarela memberi kebenaran untuk kami mengguna wajah beliau sebagai testimoni

Pembeli ini dengan sukarela memberi kebenaran untuk kami mengguna wajah beliau sebagai testimoni

Amat selamat jika pengamal homeopathy tidak mencampurkan remedi homeopathy dengan sesuatu bahan yang bukan remedi homeopathy atau bahan yang mengandungi bahan penggalak yang boleh memudaratkan. Amalan ini perlu mempunyai etika yang tinggi bagi setiap pengamal homeopathy.

Apa itu Sepia 200 dan Melasma Free?

Sebenarnya  Sepia 200 dan Melasma Free bukanlah produk tetapi kedua-duanya adalah remedi tunggal (single remedy) yang disediakan apabila ada permintaan. Ini bermakna Sepia 200 dan Melasma Free adalah “fresh” dan tidak ada tarikh dikilangkan atau luput tarikhnya. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) juga tidak menghalang jika remedi homeopathy disediakan didalam bentuk single remedy dan tidak mengandungi “dakwaan” seperti merawat, menyembuh dan mendiagnos sesuatu penyakit. Testimoni bukanlah  dakwaan tetapi luahan hati seorang pembeli 🙂

Kenapa dinamakan Melasma Free? Ini ialah kerana Sepia 200 telah ditiru oleh penjual di online yang mengaku sebagai “pakar homeopathy” tetapi sebenarnya bukan (kami sendiri pun takut untuk mengaku sebagai pakar) . Oleh itu kami namakan Melasma Free untuk menghalang  orang yang tidak bertanggungjawab dari meniru bulat-bulat seperti yang terjadi kepada Sepia 200 di mana label dan botolnya ditiru bulat-bulat tanpa segan silu.

Sebenarnya tidak ada sekatan untuk mana-mana individu untuk mengguna nama remedi “Sepia”, kerana ianya nama remedi yang digunakan diseluruh dunia, tetapi sangatlah tidak beretika jika meniru label dan mengguna artikel yang kami serta menjualnya kepada umum.

Disclaimer :

– Penafian ini berkaitan page milik saya yang berkisar tentang REMEDI HOMEOPATHY, ALAT BANTU KESIHATAN, dan PEMAKANAN ORGANIK.

Saya bukan doktor tetapi pengamal homeopathy yang mendapat latihan dari Persatuan Perubatan Homeopathy Bumiputera Malaysia (PPHBM). Page ini juga tidak dinilai oleh pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang page ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

– Remedi atau Produk yang disebut dalam page ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

– Maklumat dalam page ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor, mahupun dianggap sebagai preskipsi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s