A Prebiotics Untuk Kulit Yang Cantik – Jus Manna Bio Plus


 

Jus Manna Bio Plus

Jus Manna Bio Plus

 

Ahh.. sudah, ada jus pulak? Mungkin macam itu lah yang berlegar difikiran korang kan hehe.. Lagi pelik Jus Manna Bio Plus dikatakan sebagai Prebiotics… setahu korang Vitagen lah prebiotics yang paling mudah dibeli, dikedai mamak pun ada.. kalau ditengah malam di 7-E pun ada jual.

Perbezaan diantara Manna Bio Plus dan lain-lain prebiotics ialah Manna Jus atau Gums Arabic adalah prebiotics dan makanan Sunnah yang sangat hebat. Kenapa hebat sangat ek?

Untuk mengetahui kehebatan Manna atau Gums Arabic mari kita buat perbandingan dengan buah epal yang dikatakan sangat bagus ;

Para saintis juga mengesahkan Manna mempunyai kesan serat pemakanan terlarut  tertinggi dikalangan semua tumbuhan semulajadi, kajian telah membuktikan dengan kuantiti berat yang sama, didapati:

Epal – 2.3% serat terlarut

Manna – 86.6% serat terlarut.

Cuba tengok berapa peratus perbezaan tu…84.3% , ini bermakna korang mendapat 84.3% extra bonus jika mengambil Manna Jus Bio Plus.

Apakah Perbezaan Homeopathy Dan Jus Manna Bio Plus

Homeopathy secara amnya tidak menolak penggunaan krim dan sabun untuk merawat melasma atau jeragat tetapi lebih memfokus kepada rawatan dari dalam yang akan membantu menjadikan kulit lebih sihat secara total. Set Jeragat homeopathy lebih memfokus kepada remedi oral seperti Sepia 200 dan Melasma Free.

Set Jeragat - Sepia 200, Melasma Free, Sabun Merrygold dan Jus Manna Bio Plus

Set Jeragat – Sepia 200, Melasma Free, Sabun Merrygold dan Jus Manna Bio Plus

Oleh itu selain dari pengambilan Sepia 200 dan Melasma Free, probiotics adalah salah satu bahan semulajadi yang sangat-sangat membantu menjadikan kulit cantik, sekata dan gebu. Maka hasil dari kajian Manna adalah prebiotics yang terbaik dikalangan semua prebiotics yang terdapat dipasaran, tambahan pula Manna digabungkan dengan Goji, Madu, Kurma dan Habatus Sauda.

Manna Bio Plus mempunyai konsep penyediaan yang hampir sama dengan kaedah homeopathy iaitu bebas dari bahan merbahaya seperti pengawet mahupun bahan kimia yang berjadual. 

Bagaimana Prebiotics didalam Manna Membantu Mencantikkan Kulit?

Hasil dari kajian Manna  merupakan hanya satu bentuk Fibre 100% serat yang terlarut di dunia. Ia merupakan sebahagian dari tumbuhan yang tidak mengandungi kalori, vitamin atau mineral tetapi ia sangat membantu menghilangkan bahan buangan berbahaya dari badan.

The World Health Organization (WHO) mendefinasikan probiotik sebagai “live microorganism”. Manna mempunyai  “live microorganism” yang akan membantu mempertingkat penghasilan bakteria baik di dalam tubuh. Sekiranya diambil secara pengawasan  dan dos yang sesuai, Manna Bio Plus akan berupaya membaiki system penghadaman yang lemah.

Bakteria baik akan menambah baik system penghadaman atau perut. Di mana didalam perut terdapat bakteria yang “baik” yang akan membantu penghadaman dan bakteria “jahat” yang akan menganggu kesihatan seseorang.

Kesan Bakteria “Baik” Untuk Kulit Yang Cantik

Bakteria baik akan membantu meminimakan atau menuetral kesan bakteria “jahat” yang akan menyumbang kepada sesuatu penyakit terutama penyakit kulit. Bakteria baik akan menambah baik kuantiti mineral yang akan regulasi system imun ke tahap yang sangat baik. Ini ialah kerana hati (liver) akan bekerja dengan lebih cekap menyahtoksik sengala toksik yang akan menjurus tubuh kita kepada masalah kesihatan terutama kulit.

Masalah kulit seperti jeragat dan jerawat berkait rapat dengan system penghadaman. Tidak memeranjatkan jika anda mempunyai masalah penghadaman tona kulit anda juga akan kelihatan tidak sihat, semakin sensitive, mengalami jeragat, jerawat dan kelihatan kusam.

Manna Bio Plus yang diperkayakan dengan Goji, kurma, madu dan Habatus Sauda adalah gabungan makanan semulajadi dari tumbuhan yang sangat hebat.  Tanpa pengawet dan disediakan oleh Herbalist yang bertauliah.

Jika inginkan muka anda bebas dari jeragat, jerawat atau parut, saya sarankan anda pilihlah produk yang berteraskan bahan-bahan alam semulajadi. Walaupun kesannya mungkin lambat kepada sesetengah orang tetapi ramai yang beri feedback kesan jeragat pudar selepas 14 hari hanya dengan set Sepia 200, Melasma Free dan Sabun Merrygold. Paling penting bahan-bahan semulajadi adalah sangat selamat dan hampir tidak ada kesan sampingan.

Testimoni Jeragat Pudar Selepas 14 Hari

Testimoni Jeragat Pudar Selepas 14 Hari

Dos Pengambilan dan Cara Menyimpan

Dos : 1 sudu the 2x sehari sebelum makan

Selepas dibuka botolnya, Manna Bio Plus perlu disimpan di dalam peti ais, ini ialah kerana Manna Bio Plus tidak mempunyai bahan pengawet.

Packing : Botol 220ml

Bolehlah Whatsapp / SMS ke 019-3098980 untuk dapatkan harga promosi

Disclaimer/Penafian

– Remedi atau Produk yang disebut dalam page ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

– Maklumat dalam page ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor, mahupun dianggap sebagai preskipsi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s