Ubat Batuk Homeopathy


“DILARANG MEMANDU ATAU MENGENDALIKAN MESIN”. Begitulah lebih kurang amaran yang terdapat di sesetengah botol sirap atau ubat batuk yang boleh didapati di klinik-klinik atau pharmasi. Ubat batuk juga popular kepada “Mat Gian” yang boleh melepaskan gian dengan ubat batuk yang agak murah harganya berbanding dadah atau ganja yang harganya amat mahal. Walaubagaimana pun ubat batuk tetap diperlukan untuk merawat batuk, tetapi adakah ubat batuk yang tidak mengantuk dan tanpa bahan seperti codein atau methamphetamine ?. Jawapannya ADA!.

R8 Jut-U-Sin Cough Syrup dan R9 Cough Formula merupakan kombinasi yang sangat berkesan untuk merawat batuk yang kronik dan lama. Terdapat seorang pesakit yang memerlukan beliau membentangkan belanjawan atau produk kepada  pelanggan terpaksa mengunyah atau mengambil gula-gula bagi mempastikan dia tidak terbatuk. Kesan masa panjang beliau mengalami paras glukos yang tidak sihat di dalam darahnya.

Asmidar, Bangsar

Batuk yang saya alami memang lama dan amat menyusahkan, sehingga saya terpaksa mengguna projektor sahaja setiap kali ada mesyuarat. Kalau saya mula batuk maka seluruh mesyuarat akan terganggu. Susah hati dan risau akan kehilangan kerja membuatkan saya kerap mencari-cari perubatan alternatif yang boleh menyembuhkan batuk saya yang amat kronik ini. Syukur saya terjumpa web/blog DrHomeopathy yang mencadangkan saya untuk mengambil R8 dan R9. Selepas 2 minggu saya perasan yang batuk saya mula reda walaupun saya bercakap lama di telefon (sebelum ini saya lebih batuk dari bercakap). Selepas sebulan batuk yang kronik telah berkurangan sebanyak 60% dan selepas 2 bulan saya rasa batuk kronik saya telah sembuh 95%.

Sudah berdekad pengeluar produk Homeopathy terutama Dr.Reckeweg telah menghasilkan R8 Jut-U-Sin sirap batuk yang mengguna remedi Homeopathy dan remedi dari Homeobotanical (remedi yang diestrak terus dari tumbuhan). Pengilang bertaraf dunia Dr.Reckeweg telah menjalankan kajian semenjak tahun 1947 sehingga sekarang dan menjadikan produk Dr.Reckeweg sebagai pilihan utama kepada para pengamal dan doktor-doktor  homeopathy dan allopathy di seluruh dunia termasuk Malaysia.

Asmah, Bangi

Saya serik minum ubat batuk, asyik tidur sahaja. Batuk saya ni jenis yang kering, sakit dada dan kerap terkencing bila batuk. Surf di internet dan baca mengenai ubat batuk yang bebas dari bahan kimia dan tidak mengantuk. Jadi saya pesan dan mendapat nasihat DrHomeopathy cara mengambilnya. Selepas 1 bulan Alhamdulilah .. batuk saya semakin ok.

Orang ramai mula mencari perubatan alternatif bila mereka mula mengetahui akan kesan sampingan yang buruk sesetengah produk perubatan konvensional. Homeopathy merupakan perubatan yang paling mendapat sambutan kerana perubatan Homeopathy mempunyai kajian klinikal, lapuran jurnal perubatan, kajian keberkesanan remedi dan pengesahan (proven) terhadap sesuatu penyakit. Selain dari itu perubatan Homeopathy juga bukanlah perubatan turun temurun atau hanya petua-petua orang-orang tua, tetapi mempunyai pusat pengajian khusus yang mengendalikan pengajian lengkap perubatan Homeopathy yang menyamai kaedah pembelajaran seperti bakal-bakal doktor biasa (allopathy) di universiti yang menganugerahkan sijil, diploma dan sehingga peringkat PhD.

Produk Homeopathy di anggap sebagai alternatif kepada perubatan Allopathy. Remedi Homeopathy tidak digalakkan untuk digunakan kepada kes-kes akiut yang membahayakan sehingga boleh membawa maut seperti serangan jantung yang tiba-tiba, serangan asthma yang teruk dan lain-lain. Homeopathy amat membantu untuk merawat kes penyakit kronik (lama) seperti batuk, masalah jantung yang lama dan tidak membahayakan nyawa, asthma yang lama dan kerap tetapi tidak merbahaya.

Semoga anda ceria-ceria selalu … Sihat secara Homeopati anda akan mendapat kesihatan yang sejati.

Advertisements

One response to “Ubat Batuk Homeopathy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s