SixtyPlus – Remedi Khas Warga Emas Untuk Balance Disorder


Remedi untuk warga emas

SixtyPlus

Emak saya sendiri sudah berumur 73 tahun, bila berjalan-jalan ke pasar atau sewaktu menjalani aktiviti riadah, emak saya akan sentiasa mencari tempat untuk memegang sesuatu untuk mengelak dari terjatuh. Simptom seperti vertigo iaitu bila secara tiba-tiba kepalanya terasa berpusing dan keadaan sekeliling terasa berombak-ombak akan menjadikan emak saya hampir terjatuh mujurlah saya sentiasa berada berhampiran. Begitulah rungutan emak saya sehinggalah saya berbincang didalam satu seminar dan timbul isu mengenai “balance disorder” yang sering terjadi kepada warga emas. Di Seminar tersebut saya dan pakar Homeopathy telah menemui remedi kombinasi yang amat berkesan untuk diambil oleh warga emas dan amat selamat tanpa kesan sampingan. SixtyPlus – Balance Disorder ialah remedi kombinasi yang saya maksudkan.

Bagaimana Balance Disorder Terjadi?

Balance disorder kerap kali akan terjadi kepada warga emas yang melepasi umur 60 tahun dan ke atas. Secara amnya kemerosotan atau jankitan kuman yang mengakibatkan  fungsi organ di dalam telinga atau istilah sainsnya labyrinth mula mengalami ketidaktentuan akibat faktor usia, atau kecederaan yang di alami oleh warga emas tersebut.

Selain dari masalah labyrinth, masalah di vascular (salur darah), nervous system (saraf) dan juga akibat kesan sampingan dari ubat-ubatan yang berasaskan “drugs”.

Rawatan dan Homeopathy

Jika kaedah konvensional gemar mengguna kaedah suppresan seperti mempreskripsi ubat-ubatan suppresan seperti diazepam (valium), meclizine dan lain-lain, ubat-ubat ini ialah untuk suppresan atau menyekat simptom vertigo secara paksa. Di laporkan ubat-ubatan ini akan mendatangkan kesan sampingan seperti kehilangan memori malah akan menambah kesan buruk balance disorder tersebut.

Homeopathy tidak merawat terus kepada penyakit tersebut dan suppresi simptom sesuatu penyakit, tetapi merawat pesakit secara keseluruhan dengan mengambil kira simptom karekteristik (karekter pesakit dan penyakit seperti suka marah atau pendiam), sejarah pesakit (sejarah ibu atau ayah yang mengalami penyakit yang sama) dan modaliti serta agravasi (punca penyakit itu berkurang atau bertambah) sesuatu penyakit tersebut.

SixtyPlus adalah remedi kombinasi yang membantu emak saya agak cergas kini, mengandungi Lycopodium atau Ground Pine. Sebagai pengamal Homeopathy Lycopodium adalah remedi yang pertama akan diberi kepada warga emas sebelum lain-lain remedi diberi jika dirawat secara “single remedy” (single remedy bermaksud hanya 1 remedi diberi dan tunggu lihat kesannya dan kemudian diberi remedi susulan). SixtyPlus yang disediakan di dalam 2 bentuk potensi iaitu potensi 30 dan 200 mengandungi remedi seperti Conium dan Coccolus yang telah di “proving” diseluruh dunia untuk merawat balance disorder dan amat berkesan kepada warga emas yang mengalami balance disorder bila simptom mula berkurangan di dalam tempoh 1-2 minggu, dan telah di “prove” kan kepada emak saya sendiri. Setelah 2 minggu mengambil SixtyPlus 30 emak saya mula berjalan dengan yakin dan serangan perasaan seolah-olah keadaan berpusing-pusing beransur-ansur hilang jika terjadi pun ia amat ringan dan tidak menganggu aktiviti emak saya.

Kuantiti dan Dos

Disediakan didalam botol 80gram, di anggarkan terdapat 320-350 biji setiap botol.

Dos : SixtyPlus 30 – Balance Disorder, 4 biji dikemam 30 minit sebelum makan 3-4 kali sehari, sementara SixtyPlus 200 – Balance Disorder, 4 biji dikemam 30 minit sebelum makan 3 kali sehari, selepas symptom berkurangan dos perlu dikurangkan kepada 1 kali sehari dan 1 minggu sekali mengikut nasihat pengamal homeopathy.

Harga dan penghantaran

SixtyPlus 30 – Balance Disorder berharga RM80 dan SixtyPlus 200 – Balance Disorder berharga RM90. Penghantaran adalah percuma.

Jika ibu atau ayah anda mengalami balance disorder, pesanlah 1 untuk ibu dan ayah anda sekarang. Selamat dan boleh diharapkan.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s