2015 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2015 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 11,000 times in 2015. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 4 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

Jeragat Hilang Tubuh Pun Sihat

cf-cs-ks-ns-sil

Biochemic  dan Masalah Kulit

Biochemic garam tisu adalah suplemen di dalam cabang perubatan homeopathy yang sangat selamat untuk semua peringkat umur dan juga kepada ibu-ibu yang hamil. Biochemic Cell Salt atau kita hanya sebut sebagai biochemic adalah mineral. Terdiri dari 12 jenis mineral yang sangat penting untuk mengekal tahap kesihatan tubuh pada tahap terbaik terutama kepada kesihatan tulang, gigi, otot-otot, tisu-tisu dan sel saraf.

Apabila tubuh kita kekurangan satu atau lebih biochemic, akan terjadi ketidakselesaan kepada sistem tubuh dan akan menjurus kepada penurunan tahap kesihatan atau disebut penyakit (disease).

Apabila melibatkan masalah penyakit kulit seperti gatal-gatal, kulit kering, berkuping, bersisik, terjadi eczema atau psoriasis, biochemic sangat-sangat membantu untuk mengawal atau mengatasi masalah kulit dengan pengambilan satu atau lebih biochemic.

Di seluruh dunia biochemic akan dinomborkan dari #1- #12, untuk memudahkan para pengguna untuk hanya perlu mengenali dan mengingati nombor-nombor berbanding nama-nama remedi biochemic yang agak sukar diingat.

Terdapat perbezaan nombor-nombor ini jika di Amerika Syarikat dan Eropah. Walaubagaimana pun ianya tidak berbeza pada nama-nama remedy tetapi hanya sekadar susunan sahaja.

Berikut ialah pecahan biochemic mengikut nombor yang akan menjadi rujukan kita selepas ini;

  1. #1 Calc Fluor
  2. #2 Calc Phos
  3. #3 Calc Sulph
  4. #4 Ferrum Phos
  5. #5 Kali Mur
  6. #6 Kali Phos
  7. #7 Kali Sulph
  8. #8 Mag Phos
  9. #9 Nat Mur
  10. #10 Nat Phos
  11. #11 Nat Sulph
  12. #12 Silicea

Selain dari 12 jenis biochemic utama ini, terdapat lebih dari 15 jenis biochemic yang baharu ditemui oleh para penyelidik selepas era pengasas biochemic iaitu Dr Shuessler.

 Kulit Dan Biochemic

Apakah organ terbesar manusia adakah usus, hati, atau jantung? Jawapannya ialah kulit. Bagi yang baru mengetahui fakta ini pasti tersenyum, owhhh kulit ingatkan usus kerana usus adalah organ yang terpanjang. Usus jika diukur menyamai 6 kali ketinggian kita dan secara kasarnya anda darab 6 sebagai contoh jika ketinggian anda ialah 160 x 6 = 960cm. Walaupun usus sangat panjang tetapi kulit adalah organ yang terbesar pada tubuh kita.

Kulit sebagai pelindung tubuh, kulit adalah organ yang kuat, elastik, dan tahan air. Bahkan, mata kita juga dilindungi oleh lapisan transparansi kulit yang disebut konjungtiva. Kulit orang dewasa rata-rata luasnya sekitar 2,04 meter persegi dan berat antara 3,6 – 4,5 kilogram.

Jika kulit adalah organ terbesar di seluruh tubuh, maka hati (yang pada orang dewasa beratnya sekitar 1,4 kilogram) adalah organ terbesar di dalam tubuh. Hati juga merupakan salah satu organ yang paling aktif. Tugas hati sangat penting bagi manusia, meliputi pengolahan nutrisi seperti protein dan karbohidrat, memetabolisasi ubat-ubatan dan hormon, serta menyimpan darah, vitamin, dan mineral.

Sekarang kita sudah tahu organ yang terpanjang, terbesar di dalam tubuh dan di luar tubuh. Sebagai organ terbesar di luar tubuh, kulit memerlukan penjagaan yang rapi dan memerlukan nutrisi secukupnya untuk kelihatan sihat. Malangnya kita hanya mementingkan kecantikkan luaran sahaja tetapi jarang-jarang sangat untuk menjaga kesihatan dalaman. Kerap kali kulit hanya disapu krim, losyen, minyak atau pelbagai bahan kosmetik seperti toner, cleanser dan lain-lain tetapi kita terlupa kesihatan kulit juga berkait rapat dengan hati dan buah pinggang.

Buah pinggang dianggap organ yang ketiga terbesar kerana keupayaannya untuk membuang toksin melalui peluh dan urin. Melalui perpeluhan kulit akan membuang lebihan mineral di dalam tubuh tetapi sebaliknya, jika terlalu banyak sangat berpeluh akan terjadi kekurangan mineral dan memerlukan suplemen untuk menggantikan mineral yang hilang.

Begitu juga fungsi hati yang sangat “letih” bekerja membuang toksin. Kadang-kadang hati sudah tidak berupaya lagi bekerja dan menolak keluar toksin melalui kulit dan kulit muka adalah yang paling mudah sekali toksin untuk keluar. Lalu terjadilah jeragat, ruam, jerawat dan lain-lain lagi.

Kerap kali kita akan mengabaikan kesihatan dalaman yang berkait rapat dengan masalah kulit. Homeopathy sangat mementingkan rawatan kepada punca sesuatu masalah. Sebagai contoh jika jeragat atau perubahan warna pada kulit kelihatan kecoklatan atau kemerahan ini sebagai indikasi kemungkinan hati bermasalah dan jika keadaan kulit terdapat tanda bulat ini sebagai indikasi buah pinggang mengalami keadaan tidak seimbang.

Kulit Kering dan Biochemic

Sesetengah individu mengalami kulit yang kering, gatal, bersisik atau kelihatan pecah-pecah. Malah pada zaman moden ini ramai yang mengalami masalah kulit kering yang kronik. Ini adalah akibat kekurangan air di dalam tubuh.

Jika melalui rawatan moden masalah kulit kering akan dipreskripsi berasakan ubat-ubatan steroid dan krim yang bertoksik. Melalui perpektif rawatan homeopathy atau natural masalah kulit kering berkait dengan masalah tisu penyambung (connective tissues) menjadi lemah atau pun darah bertoksik. Jika anda mengalami masalah kulit kering anda perlu berhenti merokok, kurangkan atau berhenti pengambilan kopi, air bersoda dan makanan segera.

Nutrition selain homeopathy;

  • Evening primrose oil 500 – 1,000 mg sehari. Kulit bersisik lebih kurang 4,000 mg sehari
  • Omega 3 Fish Oil 6,000 mg sehari, ia juga bagus untuk kesihatan jantung
  • Gum Arabic atau manna dalam bentuk serbuk 1 sudu besar 1-2 kali sehari dicampur dengan 1 gelas air 100ml.
  • Jus Aloe vera disapu ke kulit untuk melegakan rasa kering

Remedi utama untuk kulit kering, gatal dan bersisik ialah #10 Nat Phos. Nat Phos akan membuang asid di dalam perut yang mengakibatkan kulit menjadi gatal dan berkuping.

Nat Phos boleh di dapati secara mentah melalui herba dan rempah ratus seperti ketumbar, jintan putih dan halia. Makanan yang kaya dengan mineral ialah raspberries, apple, strawberry, anggur dan asparagus. Minum cuka apple (apple cider vinegar) atau lemon jus juga dapat membantu mengurangkan keasidan di dalam tubuh.

 Kulit Berminyak

Individu yang mempunyai kulit berminyak akan terdapat kelebihan seperti, kurang kedutan dan biasanya akan kelihatan lebih muda dari usianya. Ia terpulang kepada keadaan lebihan minyak di kulit muka, jika terlalu berminyak sehingga meninggalkan kesan di kain ianya berkemungkinan akan terdapat masalah.

Puncanya tidak diketahui tetapi besar kemungkinan ianya berasal dari genetik. Makanan seperti “junk foods”  atau makanan segera yang diambil secara berlebihan juga dianggap sebagai penyumbang kepada masalah kulit berminyak. Masalah sembelit juga berkemungkinan sebagai penyumbang. Apabila seseorang itu mengalami sembelit toksin tidak keluar dan akan dikitar semula di dalam tubuh.

Dari pandangan perubatan homeopathy, kulit berminyak secara berlebihan ialah berpunca dari diet pemakanan yang tidak seimbang. Kerap kali masalah kulit berminyak akan hanya di atasi secara luaran mengguna krim, cleanser dan lain-lain lagi tetapi punca kepada masalah tersebut biasanya tidak akan diatasi.

cf-nm-np-sil

Biochemic Untuk Kulit kering dan berminyak

  • #1 – Calc Flour 6x
  • #9 – Nat mur 6x
  • #10 – Nat Phos
  • #12 – Silica atau Silicea 6x

Calc Flour 6x dan Silica 6x bukan hanya mampu mengatasi masalah kulit kering tetapi ianya juga mampu mengatasi masalah jeragat atau jerawat.

Jeragat dan Biochemic

Jeragat dianggap sebagai masalah kosmetik oleh perubatan moden. Oleh itu rawatan secara kosmetik akan dicadangkan seperti laser dan pengelupasan kulit. Kerap kali pesakit akan mengalami kesan yang lebih teruk dari sebelumnya. Jeragat dan lain-lain masalah kulit amatlah perlu ditangani secara dalaman dan luaran kerana jeragat berpunca dari pelbagai sebab terutama dari masalah hormon, ubat-ubatan, penggunaan kosmetik dan genetik.

Dari perspektif homeopathy masalah jeragat akan berkait dengan masalah hormon yang tidak stabil dan juga berkait masalah hati yang semakin lemah fungsinya. Adalah sangat penting untuk menangani masalah hormon dan hati yang semakin melemah fungsinya kembali ke tahap yang normal bagi setiap wanita untuk mendapat kulit yang sihat dan bebas jeragat.

Kerap kali pil perancang adalah penyebab utama kepada terjadinya jeragat, oleh itu anda sebagai wanita perlu berbincang bersama pasangan anda untuk merancang secara bebas pil perancang.

Suplemen selain homeopathy yang boleh membantu ialah seperti NAC (N-acetyl-cysteine) boleh diambil 2 kapsul 2 kali sehari (atau mengikut indikasi dilabel) selama beberapa bulan untuk mengembalikan fungsi hati ke tahap yang terbaik.

Biochemic yang telah terbukti sangat-sangat membantu untuk mengatasi masalah jeragat ialah Melasma Free. Selain Melasma Free terdapat 5 biochemic yang boleh membantu mengatasi masalah jeragat selain Sepia 200, Fragaria dan Dandelion 30 ialah;

  • #1 – Calc Flour 6x – Terutama apabila melibatkan masalah penyakit kulit seperti gatal-gatal, kulit kering, berkuping, bersisik, terjadi eczema atau psoriasis, biochemic sangat-sangat membantu untuk mengawal atau mengatasi masalah kulit dengan pengambilan satu atau lebih biochemic.
  • #3 – Calc Sulph 6x – membantu mengekalkan tahap penghadaman dan membantu hati berfungsi dengan lebih cekap
  • #7 – Kali Sulph 6x – spesifik kepada masalah jeragat yang berwarna coklat dan membantu hati berfungsi dengan lebih cekap
  • #11 – Nat Sulph 6x – spesifik untuk membantu hati bekerja dengan lebih cekap
  • #12 – Silica 6x – Silica digunakan untuk mengatasi masalah kulit, rambut dan kuku. Masalah seperti kulit yang kelihatan kusam dan tidak sihat yang sering terjadi kepada kulit muka pesakit jeragat dan jerawat

Biochemic adalah remedi yang sangat selamat untuk semua peringkat umur, untuk ibu mengandung dan bayi di dalam kandungan. Biochemic juga diguna dengan meluas sebagai supplement kepada ibu hamil dari awal kehamilan sehingga ke akhir trimester. Malah biochemic juga boleh membantu memudahkan proses kelahiran dengan formula EASY PARTURATiON selain Caulophyllum yang dianggap sebagai selusoh homeopathy.

 

 

 

Ubat Kurus Homeopathy Paling Selamat, Bio Shape

bio-s-3-400px

BIO SHAPE 100% Remedi Homeopathy, Untuk Berat Badan Yang Ideal.

 

Obesiti di Malaysia sudah menjadi perhatian dunia apabila laporan terbaru mengatakan bahawa Malaysia berada ditempat teratas di Negara Asean dan ke enam di Negara Asia Pasifik. Statistik ini dibentangkan di Parlimen baru-baru ini.

Tidak ada penawar ajaib untuk menangani obesity, tetapi melalui beberapa siri kajian dan maklumbalas, remedy homeopathy sangat berjaya di dalam rawatan obesity di Eropah dan di Asia Tenggara.

Di antara penyebab utama kepada obesity ialah hypothyroidism, tekanan, aktiviti usus yang tidak cekap dan gaya hidup yang tidak sihat.

Bio Shape adalah 100% dari bahan yang diproses secara homeopathy untuk mengawal berat badan secara selamat dan tanpa kesan sampingan.

Bahan-bahan Bio Shape adalah dari tumbuhan, bunga-bungaan dan mineral yang disediakan dan diproses mengikut kaedah perubatan homeopathy.

Bagaimana Bio Shape Bekerja ?

Bio Shape mengandungi remedy homeopathy yang dipilih berdasar kesan yang terbaik kepada tubuh selain menurunkan berat badan. Remedi-remedi ini dipilih untuk berfungsi secara sinergetik atau mudah serasi dengan tubuh untuk menghapus lemak dan kalori yang berlebihan.

Remedi-remedi ini juga berfungsi mengaktifkan semula “brown adipose tissue”. Juga dikenali sebagai brown fat. Brown fat berfungsi menghasilkan haba yang akan membakar kalori. Oleh itu kesannya untuk mengawal berat badan adalah pada jangkawaktu yang panjang.

Bio Shape adalah persediaan homeopathy yang akan memberi manfaat kepada keseluruhan sistem tubuh. Bio Shape secara natural akan;

  • Mengaktifkan semula sistem semulajadi tubuh untuk pembakaran lemak dan kalori (brown adipose tissue)
  • Menambah baik kadar metabolism yang sebelum ini tidak berada pada kadar yang sesuai sehingga berat badan bertambah
  • Mengawal nafsu berkehendakkan sesuatu (craving)
  • Menyekat dan mengawal kadar gula (karbohidrat) yang berlebihan
  • Menambah tenaga walaupun kurang mengambil makanan
  • Memejalkan otot-otot, di mana kebanyakkan individu akan mengalami otot yang mengelebeh apabila berat badan sudah mula turun.
  • Sistem penghadaman akan menjadi lebih efisien dimana (bowel movement) akan menjadi lebih teratur dan menghalang sembelit

 

Bio Shape juga;

  • Bebas dari bahan toxic, dadah sintetik atau bahan-bahan kawalan pharmaseutikal
  • Tidak ada pewarna atau perasa
  • Tidak ada bahan HCG (bahan dari uri yang diproses)
  • Tidak ada kesan sampingan

Cara mengambil : 10-15 titis dititis terus kedalam mulut 30 minit sebelum makan. Diambil 2-3 kali sehari.

Harga sebotol RM80, harga promosi RM65 sahaja.

Boleh Whatsapp ke 019270023 untuk memesan terima kasih🙂

INFO MENGAPA HOMEOPATHY SELAMAT: Setiap remedi homeopathy dianggap sangat kecil kerana ianya dicampur dengan dilusi air yang tinggi. Remedi homeopathy adalah dos micro di mana bahan asalnya akan dicampur dengan dilusi air yang tinggi. Sebagai contoh (dilute) 1 bahagian asal remedi :  400,0000 air.

Terdapat ratusan jenis produk untuk kurus seperti pil diet atau suplemen untuk kawal berat badan yang menambah bahan-bahan terlarang. Ini ialah kerana mengikut permintaan pasaran yang kerap kali sangat teruja jika kesan setiap produk itu pantas.

Sebagai contoh di US, FDA sendiri terlepas pandang apabila terdapat produk yang mengandungi bahan subtan menyerupai amphetamine yang dipanggil BMPEA. Bahan ini tidak pernah diuji keberkesnan atau kemudaratan kepada manusia. Bahan ini berfungsi sebagai kesan stimulasi untuk sistem saraf (nervous system)  dan akan suppresi nafsu untuk makan. Ia juga akan mencetus tekanan darah tinggi dan boleh menjadikan pengguna sebagai penagih bahan tersebut.

Soalan Yang Selalu Ditanya

FAQ

Mudah ..hanya 10 titis terus kedalam mulut

Mudah ..hanya 10 titis terus kedalam mulut

  • Berapa ml Bio Shape dan boleh tahan berapa lama?

Bio Shape dipacking didalam botol kaca amber 50ml bertudung dropper. Dropper bermaksud, ianya boleh dipam remedy tersebut tanpa mengguna sudu dan sukatannya lebih tepat. Satu botol dianggarkan boleh bertahan untuk 1 bulan

  1. Bio Shape ni berkesan ke dan berapa kg boleh turun sebulan?

Remedi homeopathy boleh dikatakan sangat berkesan untuk menurunkan berat badan kerana remedy homeopathy akan merawat seluruh system tubuh termasuk mengaktif “brown adipose tissue” yang berfungsi mengeluarkan haba untuk membakar lemak serta kolesterol. Remedi homeopathy bertindak berlainan konsep jika disbanding dengan perubatan konvensional yang memaksa tubuh untuk membakar lemak dan kolesterol.

Bio Shape akan membakar lemak dan mengekalkan keanjalan otot. Proses ini kadang-kadang berat tidak akan turun pada peringkat awal tetapi lemak berlebihan akan berkurangan didalam proses tersebut dan tubuh anda tidak akan mengelebeh. Selepas proses ini berat akan turun sekitar 2-4 kg didalam sebulan.

  1. Ada pantang larang ke, setahu saya remedy homeopathy perlu berpantang?Tidak ada istilah pantang larang sebenarnya, tetapi KURANGKAN ATAU BERHENTI sementara waktu anda mengambil remedy homeopathy. Kopi dan air berkarbonat adalah antara yang perlu dikurangkan pengambilan atau berhenti seketika.
  2. Perlu diet tak?Diet melampau tidak digalakkan tetapi anda digalakkan untuk berdiet pengambilan karbohidrat iaitu minuman dan makanan yang berasaskan gula dan makanan yang berasaskan marjerin seperti karipap, roti canai, nasi goring cina dan lain-lain
  3. Perlu bersenam tak?Bersenam sangat-sangat digalakkan kerana bukan hanya untuk menurunkan berat badan tetapi untuk keseluruhan kesihatan tubuh amnya. Sekurang-kurangnya 15 minit sehari anda digalakkan untuk bersenam dan mengeluarkan peluh. Sekurang-kurangnya 3 hari didalam satu minggu.
  4. Ada tak lain-lain remedy selain Bio Shape untuk menurunkan berat badan?Ada, selain Bio Shape, terdapat beberapa remedy yang boleh membantu mempercepatkan proses mendapat berat yang ideal. APPETITE SUPPRESANT DROP, CARB CONTROL DROP, R79 DR RECKEWEG dan PHYTO DROP.
  5. Ada kesan sampingan tak?Bio Shape bukan ubat tetapi remedy homeopathy yang bebas dari bahan kimia atau dadah berjadual. Oleh itu tidak ada kesan sampingan jika ambil Bio Shape, dan tidak akan ketagih walaupun diambil dalam masa yang lama.
  6. Ada pendaftaran KKM tak?Kesemua remedy yang diimport telah didaftarkan sewaktu diimpot masuk, oleh itu tidak perlu untuk membuat pendaftaran diatas nama remedy yang sama. Remedi homeopathy telah diuji di makmal dan telah disahkan tidak ada bahan-bahan yang boleh memudaratkan pengguna, jika ianya hanya 100% remedy homeopathy.
  7. Otot mengelebeh selepas berat turun, macam mana yer?Bio Shape sangat istimewa kerana mempunyai gabungan remedi yang akan menguatkan otot-otot selepas berat anda turun. Ini bermakna otot anda akan tegang walaupun mengalami penurunan berat yang banyak. Selain dari itu Bio Shape juga akan membantu menghilangkan parut Stretch Mark selepas bersalin.

Harga sebotol RM80, harga promosi RM65 sahaja.

Boleh Whatsapp ke 019270023 untuk memesan terima kasih🙂

A Bio Shape Ubat Kurus Selamat

paper-cut-msia-obes-no1

Malaysia telah dinobatkan sebagai negara nombor satu di Asean dan nombor enam di negara-negara Asia Pasifik yang mempunyai paling ramai penduduk yang gemuk atau obes.

Walaupun bolasepak kita berada pada ranking yang sangat teruk tetapi kita boleh berbangga dengan ranking ini hehehe.

Mengapa rakyat Malaysia boleh berjaya “merangkul” ranking Asean ini?

Jawapannya gaya hidup kita di Malaysia ialah kerja, makan, kerja, makan dan tidur selepas itu. Gaya hidup tidak sihat, kerja yang “sedentary” yakni banyak duduk dari bergerak, tidak bersenam dan tidak mengamalkan pemakanan seimbang.

Bio Shape Untuk Bantu Shape Tubuh Anda

bio-s-3-400px

Memandangkan kita rakyat Malaysia terlalu kuat makan maka Bio Shape membantu untuk mengawal beberapa habit dan kesan-kesan dari pemakanan kita seharian. Bio Shape mengandungi remedi homeopathy yang sukar diperolehi, oleh itu kadang-kadang kami mengalami out of stock untuk seketika.

Bio Shape setelah dibuat beberapa kajiselidik amat berkesan untuk ;

  • Meningkat metabolisma secara natural dengan mengaktif “brown adipose tissue” yang berfungsi sebagai penjana haba semulajadi didalam tubuh.
  • Secara natural remedi akan mengimbang mineral didalam tubuh dan akan mengawal kadar karbohidrat (gula) dan lemak (kolesterol) di dalam tubuh
  • Secara natural apabila kadar metabolisma meningkat dan kadar karbohidrat dan lemak terkawal, nafsu untuk mengambil makanan secara berlebihan akan terkawal.  begitu juga dengan tabiat mengunyah (craving) makanan seperti jajan dan lain-lain.
  • Memejalkan otot-otot supaya otot-otot tidak mengelebeh apabila berat badan mula turun.

Jika ingin Shape kan tubuh anda sila Whatsapp ke 0192570023.

Ubat Jeragat Akibat Dari Sunburn

Sinaran UV adalah sangat merbahaya kepada kulit jika terdedah didalam tempoh masa yang lama

Sinaran UV adalah sangat merbahaya kepada kulit jika terdedah didalam tempoh masa yang lama

 

Ubat Jeragat Jika Alami Sunburn

Matahari adalah sumber utama Vitamin D bagi tubuh. Sebab tu lah bila orang Eropah datang ke negara Asia terutama Asia Tenggara mereka menjadi “meroyan” berbogel merata pantai untuk mendapat sumber Vitamin D yang asli.

Kita tidak sedar pun matahari boleh memberi khasiat Vitamin D, kerana kita tidak putus bekalan sinaran matahari untuk sepanjang tahun🙂 .

Oleh kerana kita terlalu mewah dengan sumber Vitamin D yang terhasil dari sinaran matahari. Kita tidak boleh berjemur terlalu lama dibawah sinaran terik matahari kerana sinaran UV yang berlebihan. Ini akan menjadikan kulit kita terbakar dan seterusnnya akan terjadi jeragat.

Sinaran UV yang berlebihan akan mengeringkan kulit. Apabila kulit kekeringan, ia akan terjadi kesan bertompok atau pigmentasi, gatal-gatal,  jerawat  di muka adalah perkara biasa yang akan terjadi selepas itu. Reaksi ini dipanggil photodermatitis. Photodermatitis adalah reaksi abnormal kulit apabila terdedah kepada sinaran Ultra Violet yang berlebihan.

Siapakah yang berisiko terdedah kepada reaksi photodermatitis?

  • Mereka yang berkulit cerah dan memiliki kulit yang nipis
  • Terdedah kepada sinaran UV sekurang-kurangnya 30 minit atau lebih
  • Terdedah kepada sinaran UV bermula dari pukul 11 pagi sehingga 2 petang. Pada waktu in sinaran UV menjadi sangat kuat.
Jeragat akibat terdedah kepada sinaran UV sebelum dan selepas rawatan

Jeragat akibat terdedah kepada sinaran UV sebelum dan selepas rawatan

Ubat atau Remedi Homeopathy Untuk Sunburn

Jika tersalah pilih rawatan, masalah kulit akibat sunburn akan melarat. Berkemungkinan kulit muka anda akan “rentung” atau bertambah menjadi kehitaman.

Peringkat awal biasanya akan terasa panas terbakar dan terjadi simptom merah kemerahan, ini akan menjurus kepada pigmentasi. Oleh itu amat penting untuk merawat pada peringkat awal. Remedi Belladonna sangat berkesan untuk merawat pada peringkat awal. Jika selepas itu terjadi lebam-lebam selepas proses terasa panas membakar dan merah kemerahan, remedi Cantharis adalah remedi susulan selepas itu. Sulphur juga merupakan antara remedi yang sangat penting.

Jika anda mengalami simptom seperti di atas dan inginkan konsultasi sila email saya atau whatsapp di 0193098980 atau 0192570023

Ubat Jeragat Paling Popular, Set SMFF

Set SMFF Paling Popular

Set SMFF Paling Popular (Botol Fragaria kini berwarna coklat didalam botol 50ml)

Set ini adalah lanjutan dari set SMF yang mendapat sambutan kerana terdapat Fragaria Vesca yang mempunyai fungsi 3 in 1 iaitu mencerahkan kulit, memutihkan gigi dan menghalang dari terjadinya batu di dalam organ-organ penting.

Walaubagaimana pun Fragaria Vesca cepat pula habisnya kerana rutin pengambilan Fragaria Vesca adalah setiap hari berbeza dengan rutin pengambilan Sepia 200 dan Melasma Free yang diambil secara berselang hari. Sepia 200 dan Melasma Free boleh digunakan hampir dua bulan tetapi Fragria Vesca kurang dari sebulan.

Hasil dari rungutan pembeli-pembeli yang setia maka set SMFF disediakan seperti digambar, di mana terdapat 2 botol Fragria Vesca untuk menyaingi Sepia 200 dan Melasma Free.

Di dalam set ini FRAGARIA VESCA ditambah menjadi 2 botol untuk mempastikan bekalan Fragaria Vesca mampu bertahan untuk 2 bulan seperti Sepia 200 dan Melasma Free.

Set Jeragat SMFF berharga RM250. Penghantaran adalah percuma ke seluruh Malaysia. 

Set ini sesuai untuk jeragat yang terjadi dibawah dan diatas sel kulit. Set SMF terdiri daripada ;

  1. Sepia 200 – Untuk membantu mengatasi pelbagai masalah hormon wanita dan mengimbang ketidakstabilan hormon ke tahap yang terbaik.
  2. Melasma Free – Untuk membantu menambah nutrisi ke kulit dan membantu sistem tubuh untuk membina sel-sel kulit baru. Melasma Free juga akan membantu menguatkan sistem antibodi tubuh untuk memperkuatkan sistem “auto healing” bagi mengatasi pelbagai masalah kesihatan.
  3. Fragaria Vesca – Fragaria Vesca adalah untuk diminum. Fragaria Vesca mempunyai puluhan khasiat untuk tubuh sehingga digelar “buah anugerah tuhan” oleh pengkaji perubatan alternatif. Fragaria telah dikenal pasti mempunyai 3 khasiat yang sangat hebat untuk mengatasi masalah jeragat. 3 Khasiat tersebut ialah membantu menyahtoksik didalam hati, hempedu dan buah pinggang serta mampu menghalang dari terjadinya batu (karang batu), mencerahkan kulit di mana ada kajian yang dijalankan penggunaan Fragaria Vesca secara berterusan selama 90 hari akan menambah sinar dan mencerah kulit pengguna Fragaria Vesca. Selain dari itu Fragaria Vesca juga berupaya membuang tar gigi dan memutihkan gigi.

 

Harga set Jeragat SMF: RM250. Penghantaran adalah percuma ke seluruh Malaysia

 

Bagaimana cara mengambil remedi atau ubat?

 

Disarankan untuk mengambil Sepia 200 dan Melasma Free secara berselang seli hari. Sebagai contoh jika Sepia 200 diambil pada hari Isnin, maka Melasma Free pula pada esoknya hari Selasa dan begitulah seterusnya.

 

  • Dos pengambilan : 4 biji dikemam/hisap (jangan digigit) 3x sehari sebelum makan
  • Anda boleh mengguna sabun pada setiap hari sekurang-kurangnya 1-2x didalam sehari.
  • Fragaria Vesca disediakan didalam bentuk cecair. Ianya bukan serum tetapi untuk diminum – cara mengambilnya seperti berikut : ambil 5 titis Fragaria Vesca dicampur bersama 1 sudu air mineral dan dikemam 30 saat – 1 minit sebelum di telan. 3 kali sehari sebelum makan.

Sila SMS/Whatsapp/Telegram 019-3098980 untuk mengetahui harga promosi terkini. PM di Facebook pun boleh🙂

Set Jeragat M3 Kembalikan Seri Wajahmu

set_Jeragat_m3

Set Jeragat M3 – Sepia 200, Melasma Free dan Sabun Merrygold atau Carmino Complexion Soap (CCS).

Set ini sesuai untuk jeragat yang terjadi dibawah sel kulit. Set M3 terdiri daripada ;

  1. Sepia 200 – Untuk membantu mengatasi pelbagai masalah hormon wanita dan mengimbang ketidakstabilan hormon ke tahap yang terbaik.
  2. Melasma free – Untuk membantu menambah nutrisi ke kulit dan membantu sistem tubuh untuk membina sel-sel kulit baru. Melasma Free juga akan membantu menguatkan sistem antibodi tubuh untuk memperkuatkan sistem “auto healing” bagi mengatasi pelbagai masalah kesihatan.
  3. Sabun Merrygold atau Sabun Carmino Complexion (CCS) – Sabun herba homeobotanical homeopathy yang mengandungi khasiat bunga-bunga Calendula, Echinacea dan Almond Milk yang kaya dengan antioksidan, anti radang , anti penuaan dan memberi nutrisi ke kulit bagi mencerah dan menambah seri kulit.

Harga : RM150, Penghantaran adalah percuma ke seluruh Malaysia

Set jeragat Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang berasaskan 100% bahan semulajadi. Homeopathy sangat-sangat membantu untuk mengurangkan atau menghilangkan terus jeragat di muka. Kebiasaan perubahan akan dapat dikesan selepas 30-40 di mana jeragat akan mula berkurangan. Bagi kes-kes jeragat yang ringan akan hilang sepenuhnya di dalam tempoh 90-120 hari. Walaubagaimana pun terdapat banyak maklum balas pembeli yang menyertakan gambar dengan sukarela mengatakan jeragat mereka semakin pudar selepas 9-15 hari.

Sepia 200 dan Melasma Free akan membantu menstabilkan hormone  yang sedang bercelaru selain membantu sistem tubuh menjadi lebih kuat untuk menyembuhkan penyakit dengan sendirinya.

Ubat homeopathy tidak mempunyai bahan-bahan ubat. Ubat-ubat homeopathy adalah dari bahan semulajadi yang disediakan dengan kaedah dos yang sangat nano (nanno – extremely small) dosnya. Sebagai contoh Sepia adalah dari dakwat sotong, setitis dakwat tersebut akan dicampur dengan 1 juta titis air, sehingga kesan dakwat sotong tersebut sudah tidak dapat dikesan oleh mikroskop.

Oleh itu secara amnya ubat atau remedi homeopathy tidak akan ada kesan sampingan (side effects), tidak akan menganggu organ-organ penting seperti buah pinggang dan tidak akan menjadikan seseorang itu ketagih kepada ubat homeeopathy.

Sila tuntut 10% diskaun di SMS/Whatsapp, jika anda telah LIKE page Facebook kami, sama ada homeopathy2u.blogspot.com atau biohomeopati.com. Diskaun 10% hanya layak untuk pembeli yang membeli secara tunai iaitu Online transfer atau Deposit ke mesin wang  (cash deposit machine).

Bagaimana cara mengambil ubat remedi atau ubat?

Disarankan untuk mengambil Sepia 200 dan Melasma Free secara berselang seli hari. Sebagai contoh jika Sepia 200 diambil pada hari Isnin, maka Melasma Free pula pada esoknya hari Selasa dan begitulah seterusnya.

  • Dos pengambilan : 4 biji dikemam/hisap (jangan digigit) 3x sehari sebelum makan
  • Anda boleh mengguna sabun pada setiap hari sekurang-kurangnya 1-2x didalam sehari.

Jika anda mempunyai pertanyaan atau ingin memesan. Sila PM di facebook atau sila  SMS/Whatsapp ke 0192570023 atau 0193098980